Van cacao naar praline

Van cacaoboon tot cacaomassa

In Europa gaan de cacaoblenders aan het werk. Ze volgen een specifiek recept en brengen de cacao naar een duidelijk smaakbeeld. Dat gebeurt door de bonen te reinigen, de schaal te breken en verwijderen, en alleen de stukjes kern van de cacaoboon over te houden. Door de stukjes te roosteren ontstaat het typische, verleidelijke cacao-aroma. De cacaoblenders malen daarna de stukjes steeds fijner tot een vloeibare cacaomassa, hét belangrijkste ingrediënt van chocolade.

Van cacaomassa tot chocolade

Onze chocoladeleveranciers walsen de chocolade tot fijne deeltjes, zodat chocolade zijn zalvige, niet-korrelige textuur en de homogene smaak krijgt. Na verschillende bewerkingen volgens een exclusief chocoladerecept van Pralibel is het resultaat overheerlijk: een chocolade die niet onmiddellijk smelt in de mond en toch zijdezacht aanvoelt dankzij zijn romige, zachte textuur.

Vloeibare chocolade krijgt vorm

Om de vloeibare chocolade te verwerken tot pralines, tempereren we de chocolade eerst, dat is van een hogere temperatuur snel afkoelen. Zo ontstaan de juiste kristallen in de cacaoboter en krijgt de chocolade zijn harde en glanzende karakter. Daarna gieten we hem in vormen. De chocolade krimpt wat en lost daardoor perfect uit de vormen. Na een zorgvuldige manuele eindafwerking zijn de pralines klaar om verpakt te worden.

Onze chocolatiers dagelijks toe op een correcte temperering van de Pralibelchocolade. Want pralines van Pralibel zijn alleen maar geslaagd als ze de juiste glans hebben. Lekker is dat!